50 fodboldglade 4-6 årige drenge og piger på Karsen

18. august 2016 kl. 21:21
Kæmpe fremmøde ved første træning for U6-U5 (2011-2012)

Nivå-Kokkedal Fodboldklub (NKF) afholdt første træning for de 4-6 årige (årgang 2011-2012) på Karsemosegård Idrætsanlæg, til dagligt bare "Karsen", onsdag den 17. august

Alle griner, leger og har det sjovt, store og små.

Fra første øjeblik var det vigtig at alle følte sig velkomne, havde en bold og havde det sjovt. Allerede ved P-pladsen, stod en træner fra klubben klar, bød velkommen og viste vej til træningsbanerne. Efter en ultrakort velkomst til spillere og forældre, trillede boldene uafbrudt. Det var ikke kun børnene, der skulle bevæge sig. Forældrene var ligeså meget med. Fodbold for de mindste er leg med bold, hvor mor, far eller onkel reje kan være med. Det er tid, hvor ingen afbryder legen mellem barn og voksen (udover trænernes afbrydelser). 100% kvalitetstid, med masser af sjov og nærvær! Det mærkes tydeligt, at både børn og voksne nyder at spille bold og lege, alle griner, leger og har det sjovt, store og små.

Åben træning

Via klubbens hjemmeside, Facebook og opslag i de lokale institutioner, havde klubben inviteret til åben træning.

Inden selve dagen, havde opstartstræner Laura Mortensen og klubadministrator Lasse Larsen modtaget enkelte henvendelser om dagen. På klubbens Facebook opslag havde der været reaktioner og et par delinger, ligesom hjemmesiden havde haft mange hits. Derudover havde vi i NKF ingen indikation på antallet af børn der ville møde op på dagen, udover tidligere års erfaringer.

Vi blev temmelig overraskede...

Træningen skulle starte klokken 17.30, men allerede kl. 17.00 var de første unge forventningsfulde spillere mødt op, og herefter blev bil- og cykelparkeringen mere og mere pakket. 30 bolde var lagt frem på banen, men flere skulle hentes inden 17.30... Indrømmet, vi blev temmelig overraskede over det fantastiske fremmøde. Vi havde ikke turde håbe på, at der ville dukke i omegnen af 50 storsmilende drenge og piger op.

Solen skinner altid på Karsen...

I NKF siger vi, at solen altid skinner på Karsen. Det gjorde den bestemt også onsdag. Og det fine vejr, gjorde det selvfølgelig ekstra sjovt at lege på Karsens skønne grønne baner, og har muligvis også haft indflydelse på antallet af deltagere.

Benarbejde i lokalmiljøet og masser af synlige klubtrøjer

Det gode vejr, skal dog ikke have æren for fremmødet. Inden sommerferien, havde NKF blandt andet besøgt NGG med et par trænere. Trænerne arrangerede et træningspas for eleverne og gav lærerne inspiration til idrætstimerne. En træner havde i sin fritid forsøgt at nå forbi samtlige institutioner med børn fra 4-års alderen og ophængt opslag, både om opstart, men også Pigeraketten, der blev afholdt i forsommeren. Facebook og hjemmeside er naturligvis med til at sprede budskabet om opstarten, men at rigtig mange drenge og piger tidligere på året fik mulighed for at købe klubtrøjen til særpris, har i særdeleshed gjort Nivå-Kokkedal Fodboldklub meget synlig. Og når storebror eller storesøster har en flot fodboldtrøje, som de elsker at gå i, så lokker det på lillesøster eller lillebror.

De ansvarlige - Laura, Lasse og Lars

3 trænere fra Nivå-Kokkedal Fodboldklub stod for træningen. Laura, Lasse og Lars, i øvrigt et pudsigt navnesammentræf. Laura er til hverdag i klubben opstartstræner og spiller for klubbens kvindesenior. Til dagen var Lasse kaldt ind som forstærkning, i tilfælde af stort fremmøde... Lasse er klubbens administrator, og står for den daglige drift af klubben - og så er Lasse erfaren træner. Udover Lasse, var Lars også til stede. Lars er webmaster og bestyrelsesmedlem med de mindste som fokusområde, og som de øvrige uddannet træner. ET fornuftigt valg, at stille med 3 trænere. For selvom det er forældrene, der skal lege med børnene, så er det træneren, der inspirerer og viser øvelserne, og kommer med input til spillere og forældre, hvordan de kan lege bedre med bolden.

For hele formålet med fodboldtræningen er at blive gode til at have det sjovt med bolden.