5-årig NKFer med UEFA B license

image En meget ung Andreas "Langvad" Mortensen i gamle farver (Fotograf: Hans mor)
01. maj 2018 kl. 22:18
- fokus på udviklingen af trænere i NKF

I Nivå-Kokkedal Fodboldklub er en af klubbens primære værdier UDVIKLING.

Og det ses tydeligt på trænerfronten, hvor vi har mange unge engagerede og dygtige fodboldspillere, der er i fuld gang med træneruddannelsen. Internt i klubben udvikler vi trænere, gode trænere. Vores unge spillere fra 13 - 15 år, der har mod på udfordringen at være ungtrænere på de yngre årgange, gennemgår et forløb, hvor vores erfarne trænere coacher de unge i trænergerningen.

I en tid, hvor det er svært at rekruttere frivillige, er vi i NKF super stolte af vores team af UNGTRÆNERE, der assisterer på de yngre årgange. Ved at tilbyde en stilling som ungtræner, øger det samtidig også muligheden for at fastholde spillere i en aldergruppe, hvor andre fritidsjob og aktiviteter kan trække dem væk fra klubben.

Fordelene er mange:

• De yngste spillere får gode rollemodeller, nærmest idoler i deres ungtrænere, og sammenholdet i klubben styrkes på tværs af holdene.
  • Kvaliteten i træningen øges, med flere kompetente trænere der kan vejlede og guide spillerme igennem træningen.
  • De unge trænere udvikler sig både på fodboldsiden, men bestemt også personligt, med de udfordringer og erfaringer de høster.
  • Selv at stå som træner, giver god indsigt i forholdet mellem træner- og spillerrollen og giver god respekt for jobbet, og respekt I at de har et job.
  • De yngste spillere er vilde med de unge meget aktive trænere, glæden lyser ud af dem. Fodbolden bliver endnu sjovere med flere fantasifulde trænere og ideer fra unge og gamle.

Den 5-årige træner

Tilbage i 1999 løb en lille lyshåret 5-årig knægt rundt på Karsen i alt for store shorts. Den knægt bestod 26 april 2018 DBU B-træner eksamen, og kan dermed bidrage med yderligere kvalitet til NKF trænerstab. Stort tillykke til Andreas "Langvad" Mortensen med eksamen og at han nu kan skrive UEFA B-license på sit CV.

Vi håber, at vores ungtrænere vil fortsætte samme vej, og sammen med vores øvrige frivillige trænere og holdledere omkring holdene, vil være med til at udvikle NKF, at finde nye talenter på banen og udenfor.